Palmiers - The Teak House

info@theteakhouse.net
+ 32 87 56 01 67

C’est le moment de planter un palmier dans votre jardin !Es ist an der Zeit, eine Palme in Ihrem Garten zu pflanzen!

Aller au contenu
Palmiers
Trachycarpus fortunei
Palmbomen

Grote keuze op voorraad

Als je wilt, wordt de ster van je tuin deze zomer een prachtige palmboom, de Trachycarpus fortunei.

Het is geschikt voor teelt in de volle grond, in een container, op het terras of in een kas.
Het is de enige palm die resistent is in België (tot -15°).

Info : Marc +32 495 10 24 36

 
Sandra & Marc
Een kinderdroom

Sinds ik een kind was, hebben palmbomen me altijd doen dromen. Het ruisen van de wind in de palmbomen en de schaduwen van de palmbomen getekend op de grond. In feite is het woord palmboom altijd synoniem geweest met vakantie.
Dit voorjaar waren we in een Spaanse palmentuin en selecteerden we honderd palmbomen voor je. Producer Carlos is gepassioneerd. Hij leidt het meer dan 40 hectare grote familiebedrijf, dat al meerdere generaties oud is.
We zagen daar veel soorten palmbomen, maar de enige die Carlos zo vriendelijk was om ons te verkopen waren de Trachycarpus fortunei omdat het de enige palmbomen zijn die ons buitenklimaat kunnen weerstaan.
De prijzen

Prijzen zijn afhankelijk van de grootte van het type (boomstam). De kroon meet tussen de 1 en 1,5 meter. Onze palmen worden verkocht in zwarte opengewerkte potten met een inhoud van 65 of 100 liter. De bijgevoegde prijzen zijn afhaalprijzen.
Vervoer

Transport per busje is gezien de grootte van de palmbomen niet eenvoudig, maar ze kunnen heel goed vervoerd worden in een aanhanger met een "ladderrek" ervoor. Je hoeft alleen maar 2 of 3 spanbanden mee te nemen om de pot te bevestigen. Al onze palmbomen worden geleverd in potten van 65 of 100 liter en kunnen dus door twee personen vervoerd worden.

Onze hovenier kan uw palm(en) bezorgen en planten. Prijsvoorbeeld: Levering van 2 palmbomen aan 4280 Hannut, inclusief plantage: 175€
Ter plaatse te voorzien: 2 tot 3 zakken van 40 liter potgrond (voor palmbomen of mediterrane planten) en één persoon om de palmboom te helpen dragen.
In onze winkel verkopen wij de juiste potgrond.
Trachycarpus fortunei

Oorspronkelijk afkomstig uit de berggebieden van China, Japan en Birma, is de Trachycarpus fortunei palm, ook wel henneppalm, Chinese palm of Chusan palm genoemd, een boom die vanwege zijn veerkracht zelfs in de grond geplant kan worden in Noord-Frankrijk en België. De tot ca. -15°C winterharde boom, met zijn stam gekroond door weelderige lichte tot donkergroene palmbomen, kan in de tuin of op het terras worden gekweekt en geeft hem zonder veel moeite een exotisch tintje! Makkelijk te verzorgen en zeker een van de mooiste palmbomen die er in ons klimaat te vinden zijn.

Beschrijving van Trachycarpus fortunei
Latijnse naam: Trachycarpus fortunei, chamaerops excelsa
Synoniemen: henneppalm, Chinese palm, Chusan-palm, molenpalm
Familie: Arecaceae
Herkomst: China, Noord-India, Japan, Birma
Bloeiperiode: mei-juni
Bloemkleur: oranjegeel
Planttype: boom
Type vegetatie: meerjarig
Gebladertetype: groenblijvend

Kenmerken van Trachycarpus fortunei
Trachycarpus fortunei is een groenblijvende palm uit de Araceae-familie die door zijn oorsprong een eerder uitzonderlijke winterhardheid heeft. Het groeit in de koudere en bergachtige gebieden van Azië, van Noord-India tot Japan. In de grond bereikt hij een hoogte van 15 m met een spanwijdte van 1,50 m.
Het bestaat uit een enkele stengel of stengel bedekt met hennepachtige vezels, vandaar de bijnaam, de henneppalm. Door deze beschermlaag is hij beter bestand tegen wind en vorst. Deze vezels vallen eraf als hij zijn oude handpalmen verwijdert. Ook heeft de stengel van Trachycarpus fortunei of Chamaerops de neiging uit te dunnen met de leeftijd, waarbij de diameter van de stam afneemt.
Aan de top van deze stengel bloeit een kroon van palmen ondersteund door lange, niet-stekelige bladstelen en bedekt met een wit tot lichtbruin dons. De handpalmen zijn waaiervormig en kunnen tot 1,20 m breed worden.
Trachycarpus is een tweehuizige boom: hij draagt ​​ofwel mannelijke bloemen ofwel vrouwelijke bloemen. Bloei vindt plaats in mei-juni in korte bloeiwijzen die geeloranje trossen vormen.
De kleine vruchten van de Chinese palm zijn paars-zwart en omsluiten een boonvormige kern. Zeer bitter, ze zijn oneetbaar.
De Chusan Palm kan zowel in containers als in de volle grond worden gekweekt. Het wordt blootgesteld in de volle licht of halfschaduw, goed beschut tegen de wind, en zorg ervoor om het te beschermen tegen strenge wintervorst. Geeft de voorkeur aan licht zure en goed doorlatende grond en geeft om water geven, pas op dat het niet wordt blootgesteld aan stilstaand water.

Tentoonstelling & locatie
De henneppalm kan op volwassen leeftijd meer dan 10 m hoog worden, met een spanwijdte van 1,50 m. Hij is daarom geschikt voor teelt in de volle grond, in een container, op het terras of in een kas, waar hij een hoogte kan bereiken van 3 meter.
In de noordelijke streken van Frankrijk en België moet Trachycarpus fortunei zowel in de zon als in de halfschaduw geplant worden, maar altijd op een goed beschutte plek.
Deze boom is slecht bestand tegen droogte en tocht. Aan de andere kant is het zeer winterhard, omdat het bestand is tegen temperaturen tot -18°C (gemiddeld -10, -15°C) zolang het niet wordt blootgesteld aan de wind. Aan de andere kant verdraagt ​​​​het spray redelijk goed.
Bescherm hem in de winter tegen vorst met mulch en een wintersluier, en ontdoe zijn vinnen van sneeuw.

De plantage
Trachycrapus fortunei doet het beter in aarde dan in potten. Het kan het beste in de herfst worden geplant, omdat het diep moet wortelen voordat het volledig in vorm komt. Deze palm heeft een rijke, goed doorlatende grond nodig.

Plant het in licht zure grond. Een 50/50 mix van organische grond (eventueel heidegrond) en tuingrond past daar perfect bij. Ook voor Mediterrane planten kunt u potgrond gebruiken (bij ons verkrijgbaar). Zorg ervoor dat u de kluit goed bevochtigt voordat u hem plaatst en bedek hem tot aan de kraag met aarde. Vorm een ​​bekken en water grondig. Als je al deze planttips opvolgt, heb je een prachtige palmboom met bladeren die wel 1,50 m hoog kunnen worden.

Hoe Trachycarpus fortunei water geven?
In de zomer moet er overvloedig water worden gegeven en de rest van het jaar worden voortgezet, vooral tijdens perioden van droogte. Zorg ervoor dat u het niet blootstelt aan stilstaand water.

Welke meststof gebruiken?
Er kan een ijzer- of magnesiumtekort optreden, waardoor de vinnen geel worden. Voer uw Trachycarpus fortunei dan met een volwaardige speciale palmmest.

Zorg
Afgezien van regelmatig water geven en een goede bescherming tegen de wind, is Trachycarpus fortunei gemakkelijk te verzorgen en vraagt ​​het weinig onderhoud.

Hoe verpotten?
Regelmatig verpotten naar een grotere pot is essentieel voor de groei van uw palmboom. Verpot zodra de wortels uit de drainagegaten beginnen te komen. Zet de boom in een voorgeboorde pot die gedeeltelijk gevuld is met potgrond. Vul tot de kraag met potgrond en mulch het oppervlak. Giet tot het water uit de bodem van de pot loopt.

Hoe Trachycarpus fortunei snijden?
De groei van Trachycarpus fortunei is vrij snel. Hij kan in het eerste jaar gesnoeid worden om hem een ​​symmetrische vorm te geven. Dan kunt u eenvoudig de dode of net vergeelde takken verwijderen.

Ziekten en parasieten
De henneppalm is zeer ziekteresistent. Uw gezondheid kan in gevaar komen door een gebrek aan water, teveel zonlicht (Zuid-Frankrijk) of stilstaand water.

Toxiciteit
De Chusan-palm is niet giftig.
THE TEAK HOUSE
Handelsstrasse 6
4700 Eupen, Belgique
+32 87 56 01 67
info@theteakhouse.net
HEURES D'OUVERTURES
Lundi, mardi & jours de fête: fermé
Mercredi: 11:00-18:00          Jeudi: 11:00-18:00
Vendredi: 11:00-18:00          Samedi: 11:00-18:00
Dimanche: 14:00-18:00
Lander SPRL 1979-2019
Retourner au contenu